Monday, March 29, 2010

Fondant Cake D





Kek khusus untuk Majlis Pertunangan P.Lang D...xdela tua sangat tapi dah itu pangkatnyer dlm keluarga..xkan nak panggil uncle kot cam orang putih la pulak hehe... Paklang D ni adik kepada my aunty..isteri kepada adik abah Mie..kira P.Lang D ni side my aunty la..dah anak2 aunty I panggil dia P.Lang ,,Mie pun panggil P.Lang even umur kami xjauh beza pun...Bakal bertemu jodoh ngan gadis dari Bukit Mertajam Penang...Insyaallah lepas ni kita tengok kek kahwin dia pulak kan hehehe..Ok Selamat Bertunang to Both Of U...amin..

2 Tier CMC Syeera


Wajah2 neutral...xade mekap2 hehehe

Setelah diletak foundation dan dipakai eyeshadow,lisptic n blusher


Ni tempahan dari Syeera...Syeera tempah bg pihak adik lelaki dia yang baru melangsungkan perkahwinan pada 28/3/2010 aritu..Syeera punya budget tertentu untuk kek yang nak ditempah so Mie suggest kek chocolate moist..tema nyer kuning....
Berurusan melalui sms n call je sebab Syeera ni keja kat KL...Kecil comel Si kakak ni yang amat mengambil berat majlis adik lelakinyer..Pada Syeera n adiknya tq banyak2 ya sebab sudi berurusan ngan Mamashafiy..mudahan menepati kehendak k.

Sunday, March 28, 2010

Edible Chocolate Moist Cake MIMIE




Memula terima call dari Ita, student Politeknik Perlis....katanyer kawan dia nak order kek gambar ultraman. Bila Ita bg nombor kawan dia..terkejut nama dia MIMIE....sama nama tuu. So dgn penuh bersemangat kamipun berurusan...senang ngan anak dara ni..watla apapun janji ada gambar ultraman. Kek ni untuk anak saudaranya, yang girl anak Kakak 1, yg boy anak Kakak 2...so sepupula kiranya. Mie suruhla anta gambar..MIMIE anta ke hset...hsetlak kong xleh accept, terpaksala anak dara ni email je..sorry dik ganggu pagi2 sebab gambar punya hal . Mencabar tul nak siapkan kek ni sebab Shafiy wat hal..bangun pagi2 buta 4 pagi nak tulis A,B,C...masa tu Mie baruje nak start deco...Ya Allah dugaan tul hero sorang ni....
Time nak amik lagi best..MIMIe ingat Mie tinggal kat Air Merah..sebelah Klinik Desa Air Merah sedangkan umah mak Mie di Air Putih..sebelah Klinik Desa Air Putih..sian kat MIMIe N FAMILY ronda sakan nak amik kek ni..To MIMIE tq banyak2 di atas order ini..mudahan berpuas hati yea..maaf jika ada yang terkurang terlebih hehehe.

Wednesday, March 17, 2010

Chocolate Moist Cake



Kek sempena bithday 5 officemate di PDK...Kak Salehah (R), Mahfudzoh, Thohibah, Cc Kak Salihah & Wawa...semua lahir bulan Mac,,,5/3,15/3,17/3,19/3 & 21/3.....Umur..hehehe masing2 je la yang tau..xyah ceta dlm ni la kan kah kah kah..To both of u..Happy Birthday.

Monday, March 15, 2010

Muffin



Coklat Muffin tempahan untuk goodies bag

Coklat



Order dari Hana ...nak makan2 je katanyer..Tq Hana..ni antara loyal cust. ni..selalu order ngan mamashafiy..

Coklat Hadiah



Tempahan dari kawan2 Mahfudzoh sempena Bzday nyer pada 15.3.2010..Tq kepada yg menempah n to bzday girl Happy Birthday

Thursday, March 11, 2010

Hantaran Coklat Kak Kay




Tempahan hantaran dari teman yang sentiasa memberi sokongan kepada Mamashafiy sejak mula ia bertapak... Kak Kay, Mimie kenal sis ni sejak join gov...walau baru tapi rasa dah lama kenal..senang je share pape ngan akak ni...n yang paling penting selalu beri sokongan n komen membina..maklumla masa mula bertatih dulu banyakla yg terkurang...Kali ni Kak Kay tempah Set Hantaran Coklat untuk majlis pertunangan. Tak pasti majlis siapa..anak kekawan Kak Kay kot. To Kak Kay tq banyak2 sebab sentiasa beri support kat Mimie..pas ni leh order lagi hehehe

Monday, March 8, 2010